آخرین خبرها
خانه / تقویت بدن / آشنایی با خواص روغن شترمرغ

آشنایی با خواص روغن شترمرغ

آشنایی با خواص روغن شترمرغ

 

ایرانیان و رومی های باستان از روغن شتر مرغ به دو منظور زیبایی و دارویی در درمان زخم، سوختگی استفاده می کردند.

 

روغن شترمرغ از حدود ۳۰۰۰ هزار سال پیش توسط مصریان، رومیان و آفریقایی ها مورد استفاده قرار می گرفته و بیشتر کاربرد آرایشی داشته است. به طوری که راز جذابیت و زیبایی کلئوپاترا ملکه مصر را در استفاده مداوم از روغن شترمرغ دانسته اند.

 

این روغن از لایه های پوست شترمرغ گرفته می شود و بیشتر جنبه آرایشی دارد و کاربرد آن بیشتر به صورت موضعی و بر روی پوست می باشد اما به صورت خوراکی نیز می توان از آن استفاده نمود.

 

مطالعات و تحقیقات بر روی روغن شتر مرغ اثبات کرده است که این روغن جهت کاهش التهاب، درد، التیام بازسازی پوست بسیار مفید است. روغن شتر مرغ به علت دارا بودن اسیدهای چرب ضروری امگا ۳ و ۶ و ۹ که مورد نیاز بدن انسان است و بدن قادر به ساختن این اسید های چرب ضروری نیست و باید روزانه از بیرون بدن تامین شود. این اسید های چرب برای تقسیم ،بهبود و رشد سلولی پوست لازم است.

 

ostrich2 oil2 properties1 300x200 آشنایی با خواص روغن شترمرغ

 

روغن شترمرغ یکی از شگفت انگیز ترین روغن های جهان است که به علت ریز مولکول بودن تقریبا شبیه اسیدهای چرب در پوست انسان است و نیز به جهت دمای ذوب پایین با سرعت فوق العاده ای بدون چربی دادن به پوست، جذب بدن می شود و منافذ پوست را مسدود نمی کند. لازم به ذکر است روغن شتر مرغ غنی از اکسیژن است و به همین علت است که در محل مورد استفاده و یا صدمه دیده باعث افزایش گردش جریان خون می شود.

 

در حقیقت روغن شتر مرغ رازی از رازهای آفرینش است چرا که تنها روغن ریزمولکولی است که هم در تسکین و مدیریت درد و هم در امداد رسانی و بازسازی پوست مورد استفاده قرار می گیرد. اثر بخشی روغن شتر مرغ بستگی به عوامل متعدد از جمله سن، وزن و نیاز بیمار دارد.

 

تاثیر روغن شترمرغ بر شادابی پوست

روغن شترمرغ حاوی اسید های چرب ضروری نظیر امگا ۳، ۶، ۹ و نیز برخی ویتامینها (نظیر ویتامین A) و اسید های آمینه است که در حفظ سلامت و طراوت پوست بدن انسان تاثیر به سزایی دارد.

 

ترکیب اسیدهای چرب موجود در روغن شترمرغ شباهت بسیار زیادی به اسیدهای چرب موجود در پوست انسان دارد و حتی مولکول های آن کوچکترند و نقطه ذوب آن ها پائین است، لذا سرعت نفوذ آن به پوست انسان بسیار بالاست و بر خلاف سایر کرم های پوستی رایج، منافذ پوستی را مسدود نمی کند.

 

این خصوصیات موجب شده تا از روغن شترمرغ برای تولید انواع محصولات آرایشی بهداشتی نظیر لوسیون ها، شامپو ها، کرم ها و صابونها استفاده گردد. البته از روغن خالص شترمرغ نیز می توان به صورت موضعی استفاده نمود.

 

روغن شترمرغ از زمان های بسیار قدیم برای بهبود بیماری های پوستی مانند درماتیت، اگزما، پسوریازیس و … و نیز سایر مشکلات پوستی مانند لکه های قرمز روی پوست، خراشیدگی ها، خشکی پوست، سوختگی های سطحی، آفتاب سوختگی، ترک لب ها، موهای خشک و … کاربرد داشته است.

 

همچنین می توان خواص زیر را نیز برای آن برشمرد:

لایه بردار و جوان کننده پوست (نرم کننده،روشن کننده و ضدلک).

 بهبود شبکه فیبری پوست به دلیل وجود اسیدهای چرب غیر اشباع.

 صاف کننده خطوط و چروکهای پوست صورت و گردن.

 کمک به بهبود خشکی لب و کبودی و پف زیر چشم و جای جوش.

 قویترین برطرف کننده ترکهای پاشنه پا و ترکهای بعد از زایمان و ترکهای چاقی لاغری.

 ترمیم جای زخم، سوختگی، بخیه و مشکلات گوشت اضافه.

 

اثرات دارویی روغن شترمرغ

علاوه بر فواید بیان شده در حوزه زیبایی و سلامت، روغن شترمرغ خواص دارویی هم دارد:

 

 درمان زخم ها و کبودی ها، بریدگی ها و خراشیدگی های پوست

 ترمیم سوختگی های خفیف و شدید

 درمان زخم بستر و نیش حشرات و خاصیت آنتی هموروئیدی

 برطرف کننده ناراحتی ها و التهابات پوستی ( تبخال، تاول، اگزما٬ پسوریازیس، قانقاریا)

 تسکین دردهای مزمن و شدید مفاصل (کمردرد، آرتروز، زانودرد،رماتیسم و سیاتیک)

 برطرف کننده دردهای ناشی از کوفتگی و کشیدگی عضلات و ماهیچه ها (دررفتگی و رگ به رگ شدن)

 

 

روغن شترمرغ, اثرات, مفید, درمانی, خواص, تقویت, طب سنتی, زخم معده, کبودی, درد, التهاب, تسکین, کوفتگی

درباره مهلا تاتاری

حتما ببینید

با ۱۰ فایده زنجبیل آشنا شوید

با ۱۰ فایده زنجبیل آشنا شوید   زنجبیل برای قرن‌ها است که در طب، پخت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت − پنج =